O staklu

Zašto staklo?

Staklo štiti proizvod

Produžava životni vek proizvoda (štiti sadržaj od vlage i kiseonika).
Zadržava isti ukus.

Staklo štiti ljude

Hemijski inertan – staklena ambalaža ne zahteva nikakav zaštitni unutrašnji sloj. Zdravstvene organizacije ga stoga smatraju najbezbednijim pakovanjem.

Staklo štiti životnu sredinu

100% se može reciklirati.
Korišćenje recikliranog stakla u proizvodnji smanjuje potrošnju energije.

 

Zašto izabrati staklenu ambalažu?

Staklena ambalaža nudi neosporne prednosti. Ističe se kao održiv izbor, jer se potpuno može reciklirati bez ikakvih ograničenja, a istovremeno nudi potencijal za ponovnu upotrebu i ponovno punjenje. Svojom inertnom prirodom i odsustvom sintetičkih hemikalija, staklo obezbeđuje bezbedno skladištenje hrane i pića.

Pored toga, njegova estetska privlačnost i status ikone čine ga veoma omiljenim od strane potrošača.

Staklo se dobija od obilja prirodnih sastojaka, uključujući pesak, sodu, krečnjak i reciklirano staklo. Ove komponente prolaze kroz jedinstveni alhemijski proces koji proizvodi izvanredan materijal koji neguju ljudi širom sveta. Važno je napomenuti da staklu nisu potrebni dodatni materijali ili hemijski slojevi da bi postiglo svoj konačni oblik.

Staklo se 100% može reciklirati

Staklo se u potpunosti može reciklirati, a njegov proces reciklaže karakteriše odsustvo degradacije kvaliteta ili čistoće. Predstavlja sistem zatvorene petlje, što znači da se tokom procesa reciklaže ne stvaraju dodatni otpad ili nusproizvodi. Staklo je redak primer gde se isti materijal može više puta reciklirati bez gubitka originalnog kvaliteta.

Staklene boce i tegle imaju dodatnu prednost što se mogu ponovo koristiti i puniti pre nego što se na kraju recikliraju u nove posude. Ovaj aspekt postavlja staklo kao primarni izbor za potrošače hrane i pića na globalnom nivou, posebno na lokalnim tržištima. Ponovnom upotrebom staklenih boca, ukupni uticaj na životnu sredinu se smanjuje, a u kombinaciji sa rešenjima koja se mogu reciklirati, značajno povećava održivu vrednost staklene ambalaže.

Kvalitet

Kao jedan od vodećih proizvođača stakla na Balkanu, stalno nastojimo da unapredimo postojeće tehnologije i uvedemo inovativna rešenja. Naša vizija je da budemo na vrhu industrije, koristeći našu vekovnu tradiciju za isporuku staklene ambalaže koja prevazilazi očekivanja.

Razumemo vitalnu ulogu koju igramo u lancu hrane i pića. Zato su potpuna bezbednost i kvalitet proizvoda naš glavni prioritet. Uspostavili smo snažan sistem upravljanja bezbednošću hrane kako bismo garantovali integritet i bezbednost naših staklenih posuda, pružajući vam bezbrižnost.

Izaberite Srpsku fabriku stakla za svoje potrebe za ambalažom i iskusite naš izuzetan kvalitet, izdržljivost i nepokolebljivu posvećenost održivosti.

Proizvodnja

SFS je u svoje tekuće i strateške poslovne aktivnosti ugradila principe održivog razvoja, poštujući društvene norme u pogledu zaštite životne sredine. Vizija Srpske fabrike stakla je da bude vodeći proizvođač stakla na Balkanu, oslanjajući se na vekovnu tradiciju, nadograđujući postojeće i uvodeći nove tehnologije, kao i na strateško opredeljenje da su kvalitet i bezbednost proizvoda prioritet u proizvodnji i prodaji.

Kao fabrika koja u svom asortimanu ima ambalažu za prehrambenu industriju, svesni smo značaja i odgovornosti koju imamo u lancu ishrane. Iz tog razloga, jedan od naših prioriteta je da svi naši proizvodi, koji se koriste kao ambalaža u prehrambenoj industriji, budu potpuno bezbedni za dalje pakovanje hrane kroz uspostavljen sistem upravljanja bezbednošću hrane.

 

 

Budite informisani,
prijavite se na novosti.